אזימוט  גיוס  והשמה

מאמרים

שלושה דברים שלא תוכל לדעת מקורות חיים של מועמד!

תהליך הגיוס אמור לסנן את המועמד אשר יבצע את התפקיד בצורה הטובה ביותר, ויישאר בארגון לאורך זמן. איכות המועמדים קובעת את התרבות הארגונית, רמת שביעות הרצון של העובדים ורמתם המקצועית ומכאן את הצלחת הארגון גם במדדים העסקיים.
ראיונות מצולמים לגיוס אפקטיבי

אם נשאל בעלי תפקידים שונים בארגון "מהו התהליך המשפיע ביותר על הצלחת הארגון?" נקבל תשובות שונות, אשר ככל הנראה יושפעו מתפקידו של הנשאל בארגון. למרות זאת, ישנה הסכמה גורפת כי תהליך הגיוס הוא בין המשפיעים ביותר!

תהליך הגיוס אמור לסנן את המועמד אשר יבצע את התפקיד בצורה הטובה ביותר, ויישאר בארגון לאורך זמן. איכות המועמדים קובעת את התרבות הארגונית, רמת שביעות הרצון של העובדים ורמתם המקצועית ומכאן את הצלחת הארגון גם במדדים העסקיים.
גם מבחינת המועמדים הניגשים לראיונות גיוס לארגון, זהו התהליך המשמעותי ביותר. יכולותיהם האישיות והמקצועיות נבחנות, והצלחתם בהפגנת התכונות והידע הנדרשים לתפקיד יקבעו את המשך הדרך ואם ישתלבו בארגון.

עד היום כלל תהליך הגיוס התמודדות עם אלפי קורות-חיים עבור כל משרה, וגם סינון ראשוני עדיין הביא לראיונות הפרונטאליים מועמדים לא רלוונטיים רבים. ראיונות של מועמדים לא רלוונטיים עשויים להיות מצערים במידה שווה עבור שני הצדדים המשקיעים את מיטב זמנם בחיפוש אחר המועמד/ המשרה המתאימים ביותר עבורם.
לאור זאת, פיתוחה של אפליקציה לראיונות מצולמים היתה רק עניין של זמן.

האמת על המשאבים המושקעים בראיונות גיוס

בשוק העבודה הנוכחי, אין ספק שהאתגר הגדול ביותר בתהליך הגיוס הוא התמודדות אפקטיבית עם עומס. הסטטיסטיקה מוכיחה ששליש מהזמן המושקע בתהליך הגיוס מוקדש לתיאומים, איחורים וראיונות עם מועמדים לא רלוונטיים. עבודה עם ראיונות מצולמים מקטינה משמעותית את הזמן המבוזבז, ובכך מקלה את העומס ע"י סינון אפקטיבי ומיקוד הראיונות הפרונטאליים במועמדים מתאימים.

מועמדים רבים אינם מודעים לכך בתחילת התהליך, אך מגלים מהר מאוד שחיפוש עבודה הוא תהליך דורש משאבים. הגעה לראיון דורשת נסיעות, חניה, סידור לילדים במידת הצורך, התמודדות עם תנאי מזג האוויר (גשם שוטף או חמסין), לעיתים יש מספר פגישות ביום שצריך להתנהל ביניהן. אין ספק שראיונות מצולמים בהם ניתן להציג יכולות אישיות ומקצועיות, ולענות על שאלות רלוונטיות למשרה הם פתרון מצויין וחסכוני במשאבים המאפשר למועמד להיות במיטבו בזמן הראיון, ולהתראיין למספר משרות ללא טרטור והשקעת משאבים נוספת.

שלושה דברים שלא תוכל לדעת מקורות חיים של מועמד!

החידושים הטכנולוגיים הגיעו גם לתחום הגיוס! ניתן להיכנס לאפליקציה, ולצפות בראיונות מוקלטים של מועמדים מתאימים למשרה שהגדרת. בראיון משיב המועמד על השאלות המוצגות על מסך הטאבלט או הסמארטפון והראיון זמין לצפיה.
אנשי הארגון המחפשים מועמדים מתרשמים מהמועמדים הרלוונטיים למשרה, והמועמדים עצמם נחשפים לכל הארגונים המגייסים למשרות הרלוונטיות לכישוריהם.
שלושה דברים נחשפים בראיונות המצולמים ולא ניתן להתרשם מהם באמצעות קורות חיים:

רהיטות – במידה והתפקיד דורש פרזנטציה, הובלת אנשים או פרוייקט בראיון מצולם ניתן להתרשם מיכולותיו הורבליות של המועמד ורהיטותו בהצגת נושא.
מיקוד – בראיון מצולם ניתן להתרשם מיכולתו של המועמד לענות בצורה ממוקדת על השאלות, רמת האנרגיה הכללית שלו, ועד כמה הוא מתמקד או מתפזר בהתייחסותו לנושא השאלה.
שליטה באנגלית – כל המועמדים נדרשים להתראיין גם באנגלית, כך שניתן להתרשם גם מרמת השיחה והשליטה של המועמד ומיכולתו לתפקד מקצועית בשפה זו.

במקרים רבים יש למועמדים נטיה להעצים חלקים מסויימים בקורות החיים, ועד לראיון האישי לא ניתן לדעת כמה באמת עשה המועמד בתחום הרלוונטי והאם הוא מתאים לדרישות המשרה. בראיון מצולם ניתן לאמת פרטים לגבי הניסיון, מקומות העבודה ואופי התפקידים אותם ביצע המועמד וכך לקבל התרשמות אמיתית יותר לגבי התאמתו למשרה.

להגיע למועמדים איכותיים ולבחור את הטוב ביותר
שימוש באפליקציה וצפיה בראיונות המצולמים מאפשר לך להמשיך בתהליך הגיוס עם המועמדים המתאימים ביותר, ובכך למזער למינימום את השקעת הזמן במועמדים לא רלוונטיים.
כמו כן, מועמדים רבים מדווחים על תחושה נוחה יותר ופחות לחץ בראיון מצולם לעומת ראיון פרונטלי, והצגה טובה יותר של יכולותיהם האישיות והמקצועיות.

לסיכום, ראיון מצולם הינו שלב סינון אפקטיבי נוסף המאפשר למגייס התרשמות עמוקה יותר מיכולותיו האישיות והמקצועיות של המועמד, ומאפשר למועמד הצגה נוחה של יכולותיו בשעות הנוחות לו וללא צורך בנסיעות וראיונות העשויים להיות לא רלוונטיים.
הראיון המצולם תורם לאפקטיביות הגיוס, ומשאיר לשלב הראיונות הפרונטאליים את המועמדים המתאימים ביותר למשרה.

הכותבת : בלוריה דיין – מנכ"ל חברת אזימוט בע"מ
גיוסים בתחום ה: טכנולוגיה ,פיננסי ובכירים

 

כתיבת תגובה